SMC Alarmcentrale

Ben je op vakantie en wil je onbezorgd kunnen genieten? Zet dan de SMC alarmcentrale aan in de iVeilig app zodat als er beweging wordt gedetecteerd of een deur of raam opengaat, de meldkamer direct voor jou in actie komt! De centralist belt dan met jouw contactpersoon, vraagt of er iets aan de hand is en schakelt indien nodig hulpdiensten in.

Ideaal voor het bewaken van je:

  • Woning tijdens je vakantie

  • Auto of oldtimer in je garage

  • Dure fiets of gereedschappen in je schuur

SMC Alarmcentrale

Actie!

Profiteer tijdelijk van twee maanden gratis alarmcentrale bij aanschaf van een iVeilig bewegingssensor of deur- en raamcontact met Alarmcentrale abonnement.

iVeilig bewegingssensor

iVeilig bewegingssensor

iVeilig deur- en raamcontact

iVeilig deur- en raamcontact

SMC alarmcentrale

SMC Alarmcentrale is een CCV-PAC gecertificeerde alarmcentrale die zorg draagt voor een professionele aanname, registratie en afhandeling van alle alarmmeldingen. Dit certificaat heeft niet alleen betrekking op de moderne systemen, maar bijvoorbeeld ook op selectie van personeel en het opslaan van klantgegevens binnen de systemen en gebouwen. Om de kwaliteit in dienstverlening te garanderen heeft SMC het ISO 9001:2015 certificaat behaald. 

SMC Alarmcentrale

99% van alle inbraakalarmen is loos alarm. De oorzaak van deze loze meldingen is heel divers: een op een verkeerde plaats opgehangen gordijn, stof of spinnenwebben voor een sensor of huisdieren in een ruimte waar zij niet horen. Maar ook storingen en weersomstandigheden kunnen voor onterechte alarmmeldingen zorgen. Het is verstandig om regelmatig te controleren of je sensoren stofvrij zijn en of er geen obstakels voor staan.  

Als SMC een alarmmelding van jouw iVeilig sensor binnenkrijgt, mogen zij niet direct de politie bellen. De politie neemt pas actie als een inbraakalarm geverifieerd is en er dus een redelijk vermoeden is dat er onregelmatigheden gaande zijn. Verificatie kan op een aantal manieren. Bij de iVeilig sensoren belt de SMC centralist met de door jou eerder opgegeven contactpersonen en controleert zo wat er aan de hand is. 

Alarmcentrale koppelen aan je sensor

Het koppelen van de SMC Alarmcentrale is heel eenvoudig: bevestig de sensor op de locatie die je wilt bewaken en kies in de app voor de SMC Alarmcentrale. Standaard worden er geen alarmmeldingen doorgestuurd naar SMC, je bepaalt zelf wanneer je dit wilt, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Om meldingen door te zetten naar de alarmcentrale zet je de schakelaar in de iVeilig-app om. Als er nu op je locatie beweging wordt gedetecteerd of een deur of raam opengaat, krijgt SMC deze melding door en gaat de centralist voor je aan de slag.

Flex 30 of Vast 365 alarmcentrale abonnement

De SMC Alarmcentrale is een extra optie die je afsluit in je abonnement. Er zijn twee verschillende soorten alarmcentrale-abonnementen: Flex 30 en Vast 365. 

Kies voor een Flex 30 abonnement als je af en toe gebruik wilt maken van de alarmcentrale. Ideaal voor thuis als je op vakantie gaat. Wil je regelmatig de meldingen doorzetten naar de alarmcentrale? Neem dan een Vast 365 abonnement. Ideaal voor het bewaken van je bestelbus met duur gereedschap, schuur met je dure fiets, je boot in de haven, garage met je oldtimer.

Alarmmeldingen

Binnen beide abonnementsvormen geldt dat er een maximaal aantal alarmmeldingen per jaar doorgezet mogen worden naar de alarmcentrale. Het is dus belangrijk om je sensor goed af te stellen om te voorkomen dat SMC onnodig meldingen van je ontvangt. Als je 80% van je maximum aantal alarmmeldingen hebt doorgezet naar de alarmcentrale, krijg je een melding hierover op je telefoon.  

  

Flex 30Vast 365
5 alarmmeldingen per 30 dagen (dagen flexibel over jaar te verdelen)24 alarmmeldingen per 12 maanden
Voor je eigen woonhuis, als je op vakantie gaat. Voor recreatiesector, zomerhuisje, schuur met daarin je dure fiets, op de haven waar je boot ligt, garage met je oldtimer, etc.
Bundel van 30 dagen met alarmmeldingenBundel van 12 maanden met 24 alarmmeldingen.
30 dagen alarmcentrale dienstverlening te gebruiken binnen een periode(s) wanneer je meldingen wilt doorzetten naar de alarmcentrale. Fair use policy is maximaal 5 alarmmeldingen binnen 30 dagen.365 dagen alarmcentrale dienstverlening. Je bepaalt zelf wanneer je meldingen wilt doorzetten naar de alarmcentrale. Fair use policy is maximaal 24 alarmmeldingen per jaar.