Voor een optimaal bereik kunt u het beste het diefstal-alarm verticaal monteren, met de pijl naar boven. Het is belangrijk dat de sensor wordt gemonteerd op een plek waar hij vrij kan afstralen in meerdere richtingen. Als het diefstal-alarm door metaal omringd is, wordt het zendsignaal afgeschermd en heeft de sensor moeite om een positiebepaling te doen.  

U kunt het diefstal-alarm vastschroeven, verlijmen of met dubbelzijdig tape vastzetten. Het hangt er natuurlijk vanaf of u wilt dat de sensor later weer netjes moet loskomen, in een auto interieur bijvoorbeeld, of dat het apparaat juist muurvast moet zitten en niet meer mag loskomen. In het laatste geval kunt u denken aan een fiets waarbij de tracker vaak zichtbaar en dus kwetsbaar is.  

Als het diefstal-alarm muurvast moet zitten, adviseren we het gebruik van Plexus MA300 lijm voor het vastzetten van de sensor. Moet het alarm wel goed vastzitten, maar wilt u later de sensor zonder veel geweld kunnen verwijderen, dan kunt Bison Max Repair lijm gebruiken. Als de sensor vast moet zitten maar ook makkelijk verwijderd kunnen worden, gebruikt u het beste dubbelzijdige tape of siliconenkit voor de montage.