De sensor moet stevig met het chassis van de auto verbonden zijn zodat de trillingen aan de auto ook goed doorgegeven worden naar de sensor. Plaats de sensor dus niet tussen de stoelkussens van de stoel, want die dempen de trillingen. De beste plek is het opbergvak in de deur aan de bestuurderszijde, omdat dit ook meestal de plek is waar autokrakers binnen komen.

Het beste is om de sensor ergens met dubbelzijdige tape vast te plakken.

Voor een optimaal bereik kun je het beste de inbraaksensor verticaal monteren, met de pijl naar boven. Het is belangrijk dat de inbraaksensor wordt gemonteerd op een plek waar hij vrij kan afstralen in meerdere richtingen. Als de sensor door metaal omringd is, wordt het zendsignaal afgeschermd en heeft de sensor moeite om een positiebepaling te doen.

Je kunt de inbraaksensor het beste met dubbelzijdig tape vastzetten maar je kunt hem ook verlijmen. Het hangt er natuurlijk vanaf of je wilt dat het apparaat later weer netjes moet loskomen, in een auto interieur bijvoorbeeld, of dat het juist muurvast moet zitten en niet meer mag loskomen. In het laatste geval kun je denken aan een fiets waarbij de inbraaksensor vaak zichtbaar en dus kwetsbaar is.

Als het apparaat muurvast moet zitten, adviseren we het gebruik van Plexus MA300 lijm voor het vastzetten. Moet de sensor wel goed vastzitten, maar wil je hem later zonder veel geweld kunnen verwijderen, dan kun je Bison Max Repair lijm gebruiken. Als de sensor vast moet zitten, maar ook makkelijk verwijderd moet kunnen worden, gebruik je het beste dubbelzijdige tape of siliconenkit voor de montage.